Mikrobiologinio grynumo tyrimai ir procesų išbandymai

Kosmetikos ir asmens higienos gaminių mikrobiologinis grynumas yra labai svarbus vertinant jų saugą, todėl gamintojai privalo užtikrinti savo gaminių mikrobiologinę kokybę. Palaikyti minėtą kokybę padeda mikrobiologinio grynumo tyrimų paslaugos, nes kosmetikos pramonei nuolat tenka nelengva užduotis kurti saugius, veiksmingus ir reikalavimus atitinkančius produktus, kurie atitiktų tiek teisės aktų nuostatas, tiek vartotojų poreikius.

Siūlome akredituotus mikroorganizmų identifikavimo tyrimus, atitinkančius šių standartų reikalavimus:

  • EN ISO 21149 – aerobinių mezofilinių bakterijų skaičiaus nustatymas;
  • EN ISO 22718 – auksinio stafilokoko (Staphylococcus aureus) aptikimas kosmetikos gaminiuose;
  • EN ISO 22717 – žaliamėlių pseudomonų (Pseudomonas aeruginosa) aptikimas kosmetikos gaminiuose;
  • EN ISO 18416 – baltųjų balkšvagrybių (Candida albicans) aptikimas kosmetikos gaminiuose;
  • EN ISO 21150 – žarninių lazdelių (Escherichia coli) aptikimas kosmetikos gaminiuose;
  • EN ISO 16212 – mielių ir pelėsių kolonijų apskaičiavimas kosmetikos gaminiuose.
  • Atliekant procesų išbandymus nustatomas konservantų gebėjimas apsaugoti kosmetikos gaminius ir užkirsti kelią jų gedimui įprasto ir pagrįstai numanomo gaminio naudojimo metu.

J. S. Hamilton laboratorijose procesų išbandymai atliekami pagal šiuos tarptautinius standartus:

  • tarptautinį standartą ISO 11930;
  • Europos farmakopėjos (EP) 5.1.3 skyrių;
  • „Schülke Koko“ testą.

Konservantų veiksmingumo tyrimus rekomenduojama atlikti įvairiais gamybos etapais bei siekiant užtikrinti mikrobiologinį stabilumą gaminio laikymo ir naudojimo metu.